Mikä on ja keitä ovat
The Friends of Dorothy?

The Friends of Dorothy (FroDo) on vuonna 2018 perustettu helsinkiläinen queer a capella -ihmisoikeuslauluyhtye.

Konserttimme elementit ovat laulu, esiintyminen ja spoken word (puhuttu sana). FroDon lauluohjelmisto ulottuu vähemmistökielillä lauletuista kansanlauluista taidemusan kautta euroviisupoppiin.

Spoken wordin tekstit tulevat suoraan yhteiskunnan marginaalissa eläviltä ihmisiltä. Kertomukset tarjoavat yleisölle näkymän niiden ihmisten todellisuuteen joiden hyvinvointia ja oikeuksia rajoittavat sekä toimimaton lainsäädäntö että kielteiset asenteet.

FroDon asenne on lyyrinen punk.

Kuva Glyn Akroyd

Kuva Glyn Akroyd

Kim Gustafssonin tunnuslause tunti ennen keikkaan on ”Jag kommer aldrig att hinna.” (En tule ikinä ehtimään.) Tässä vaiheessa Kim lähtee ostamaan esiintymishousuja itselleen. Kim on myös näyttelijä ja teatteriohjaaja.

Kuva Glyn Akroyd

Kuva Glyn Akroyd

Salla Markkanen laulaa ja ajattelee korkealta, ja aina heikomman puolella. Salla on myös teatterimuusikko ja musaimprovisoinnin ammattilainen. Sekä suurimman osan FroDon sovitusten takana.

Kuva Glyn Akroyd

Kuva Glyn Akroyd

Petriikka Pohjanheimo lähtee ensimmäisenä nukkumaan. Hän myös herää ensimmäisenä, usein niihin aikoihin kun toiset lopettelevat jatkoja. Petriikka on myös näyttelijä.

Kuva Glyn Akroyd

Kuva Glyn Akroyd

Mikko Rantonen on kaikessa hyvä mutta ei missään paras tai osaa kaikkea mutta ei osaa mitään hyvin. Tai, no, kiekkoa hän osaa heittää. Ja olla päällikkö. Järjestelmäpäällikkö.

Kuva Glyn Akroyd

Kuva Glyn Akroyd

Aleksi Vasko hymyilee vienon viattomasti, jää Kallion kulmilla kyydistä lauantai-iltana ja katoaa humuiseen, sumuiseen yöhön. Sen lisäksi Aleksi on musiikinopettaja ja sellisti.